U ponoć dočekan Blagodatni oganj

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Crkvi Svetog proroka Ilije u ponoć je dočekan blagodatni oganj iz Hrama Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu, a dočeku je prisustvovalo oko 1.000 vjernika.


Dočeku blagodatnog ognja prethodila je litija koja je na čelu sa barjacima i ikonama tri puta obišla oko hrama, poslije čega je služena sveta liturgija, kojoj je prisustvovao NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

Poslije svete liturgije pročitana je poslanica NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i obavljeno pričešće vjernika. Vjernicima su dijeljena vaskršnja jaja.

Patrijarh srpski Irinej poručio je u Vaskršnjoj poslanici pravoslavnim vjernicima da čuvaju svoju pravoslavnu vjeru, ne samo riječima već životom, djelatno i istrajno i da nikada svoje zemaljske interese ne stave iznad interesa Crkve i sveopštog dobra naroda.

„Čuvajmo se svih onih koji dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivci. U miru i ljubavi pohodimo hramove i svetinje učestvujući u bogosluženju i pričešćujući se“, naveo je patrijarh srpski.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare