U ponedjeljak „Svetosavsko pjesničko-duhovno veče“

0

SOKOLAC – Na Sokocu će u ponedjeljak, 27. januara, biti održano „Svetosavsko pjesničko-duhovno veče“, posvećeno najvećem srpskom prosvjetitelju Svetom Savi.

Irena Šućur, direktor lokalne Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ – organizatora ovog događaja, rekla je Srni da će u programu učestvovati pjesnici sa područja Sarajevsko-romanijske i birčanske regije, izvorna pjevačka grupa i mladi frulaš Mladen Ćeranić sa Sokoca.

Ona je navela da će besjedu o prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi govoriti starješina Crkve Svetog proroka Ilije /Romanijske Lazarice/ na Sokocu protojerej-stavrofor Ilija Čupić.

Šućurova je naglasila da će svetosavski program upotpuniti i pjesnikinja i kolekcionar Jasmina Janković iz Beograda, koja će se sokolačkoj publici ovaj put predstaviti izložbom starih čestitki iz perioda od 1880. do 1945. godine, pod nazivom „Riječ u vremenu“.

Program će početi u 20.00 časova u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis na Sokocu.

Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ već dvadesetak godina organizuje na Sokocu „Svetosavsko veče“ posvećeno prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi.

(www.palelive.com/Srna)