U ponedjeljak počinje Međunarodna ljetna škola

0

Međunarodna ljetna škola „Preispitivanje kulture tolerancije“, u čijem radu će učestvovati oko 25 studenata i 10 eminentnih predavača iz Republike Srpske i BiH, Italije, NJemačke, Austrije, Srbije, Rumunije, Bugarske i Makedonije, svečano će biti otvorena u ponedjeljak, 18. septembra, na Pravnom fakultetu na Palama.

Tema ovogodišnje ljetne škole, koju organizuju univerziteti u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, te „Milano Bikoka“ univerzitet iz Italije je „Evropa, granice i migracije“, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Tri partnerska univerziteta uspješno organizuju međunarodnu ljetnu školu po četvrti put, a ovogodišnji domaćin je Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Uzimajući u obzir važnost teme ovogodišnje ljetne škole za područje Balkana, na otvaranje su pozvani predstavnici organizacija i institucija koje se bave ovim pitanjem – UNHCR-a, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Svečano otvaranje ljetne škole zakazano je za ponedjeljak, 18. septembra, u 9.00 časova na Pravnom fakultetu na Palama, a škola će se trajati do 23. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare