U ponedjeljak i utorak Fis kup „Jahorina 2019“

0

Fis kup „Jahorina 2019“ biće održan u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. januara, u disciplinama veleslalom i slalom, u muškoj i ženskoj konkurenciji, odlučeno je na današnjoj konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora ovog takmičenja.

Za predsjednika Organizacionog odbora ovog značajnog takmičenja izabrana je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, a za direktora trke imenovan je Vladimir Lučić.

Davidovićeva je zahvalila za ukazano povjerenje i izjavila da Ministarstvo svake godine u skladu sa mogućnostima podržava Fis kup, te da je tako i ovoga puta.

Prema njenim riječima, Fis kup je manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a o tome koliko je važna govori činjenica da oko 80 takmičara iz različitih svjetskih zemalja dolazi na Jahorinu.

„Već 17. put održava se ova manifestacija i to govori da Fis kup ima kvalitet i tradiciju. Takmičenje će poslužiti i kao priprema za zimski Evropski olimpijski festival mladih /EJOF/, te biti odlična prilika da se Jahorina i Republika Srpska svijetu prikažu u najboljem svjetlu“, rekla je novinarima Davidovićeva.

Lučić je naveo da bi Fis kup „Jahorina 2019“ trebalo da bude održan u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. januara na stazi Prača sa početkom u 9.00 časova, u disciplinama veleslalom i slalom, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

On je precizirao da će konferencija za novinare povodom međunarodnog ski-takmičenja biti održana u nedjelju 27. januara, u 17.00 časova u hotelu „Bistrica“, a nakon toga će biti održan i sastanak vođa ekipa.

Lučić je podsjetio da su utisci nakon svakog Fis kupa bili izuzetni, a kvalitet staza je, zahvaljujući Olimpijskom centru „Jahorina“, na zadovoljavajućem nivou.

On je dodao da ova sportska manifestacija predstavlja i testnu trku za EJOF koji će biti održan od 9. do 16. februara, ali i još jednu priliku za promociju sporta i skijanja u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da će se grad sa Turističkom organizacijom uključiti u finansijsku podršku Fis kupa „Jahorina 2019“.

On je podsjetio da se nalaze u gradu sporta koji je dao najviše olimpijaca, te se zahvalio Ski-klubu “Jahorina“ što uspijeva već dugi niz godina da održava ovu trku na dostojanstven način.

Član Organizacionog odbora Fis kupa „Jahorina 2019“ Žana Novaković rekla je da je na sjednici odlučeno da su generalni pokrovitelji takmičenja Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo i opština Pale.

Na današnjoj sjednici imenovano je i rukovodstvo takmičenja, rukovodioci nadležnih tijela, a donesen je i program takmičenja uz prateći finansijski plan, dok konkretni iznosi finansijske podrške i donacija nisu pominjani.

Tehnička organizacija takmičenja povjerena je Olimpijskom centru „Jahorina“ i Smučarskom klubu „Jahorina“.

Sjednici su prisustvovali i pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Jaćimović, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić, načelnik opštine Pale Boško Jugović, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, predstavnici EJOF-a, predstavnici Olimpijskog centra „Jahorina“, te predstavnici ski-klubova „Jahorina“ i „Pale“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare