U planu otvaranje narodne kuhinje i banke hrane

0

ZVORNIK – Opština Zvornik planira da u prva tri mjeseca 2013. godine otvori Narodnu kuhinju i Banku hrane, gdje bi obroke dobijali socijalno najugroženiji građani, saopštio je danas savjetnik načelnika opštine za mlade i nevladine organizacije Ognjen Pavlović.

On je dodao da će za rad Narodne kuhinje sredstva biti obezbijeđena u budžetu opštine Zvornik za 2013. godinu, kao i da je zamišljeno da se u Banci hrane prikupljaju namirnice od trgovinskih preduzeća, preduzetnika i građana i distribuiraju u vidu paketa do korisnika u seoskim mjesnim zajednicama.

“Naši sljedeći koraci su pronalaženje odgovarajućeg prostora i njegova adaptacija, te dogovor sa potencijalnim partnerima na projektu, a to su Srpska pravoslavna crkva, Svetosavska omladinska zajednica, Udruženje porodica sa četvoro i više djece ‘Naši anđeli’ i Centar za socijalni rad koji će donijeti kriterijume po kojima će se odrediti korisnici”, naveo je Pavlović.

Prema njegovim riječima, u planu je da se formiraju i distributivni timovi koji bi odnosili obroke do korisnika u gradu i prigradskim naseljima koji ne mogu da dođu do Kuhinje.

Naglasivši da potencijalni partneri treba da pomognu da se organizuje rad kuhinje i dnevna podjela hrane, Pavlović je rekao i da procjene govore da u opštini ima oko 200 lica koja bi mogla biti obuhvaćena ovim projektom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments