U planu obilježavanje turističkom signalizacijom

0

ZVORNIK – Turistička organizacija /TO/ opštine Zvornik planira da realizuje projekat obilježavanja prirodnog i kulturnog nasljeđa turističkom signalizacijom vrijedan 29.000 KM, rekla je direktor TO Slavica Andrić.
Ona je rekla da su od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske dobili 2.000 KM i ovim sredstvima će izraditi mapu ljekovitih izvora u Kiseljaku i njihovo obilježavanje.


Za realizaciju preostalog dijela projekta, Andrićeva je na konferenciji za novinare navela da će aplicirati na druge pozive za dodjelu sredstava.

Ona je istakla da će TO u narednom peridu po školama na području opštine predstaviti projekat đačkih ekskurzija, koji se realizuje u saradnji sa ministarstvima trgovine i turizma, te prosvjete i kulture.

Andrićeva je najavila i da će u aprilu TO organizovati seminar “Žene u ruralnom turizmu”, a pripremaju i štampanje 500 komada novih razglednica, koje su veoma tražene u Suvenirnici TO opštine Zvornik.

Ona je napomenula da početkom ove godine TO uvela sistem praćenja svakodnevnih zahtjeva u Turističkom info-centru, poput zahtjeva turista, turističkih agencija, turoperatera, ali i zahtjeva lokalnog stanovništva i lokalnih organizacija.

“Evidenciju vodimo elektronski po sličnom modelu koji provode neki info centri u Italiji. Ovo je posebno značajno sa aspekta praćenja turističkih dolazaka, gdje ćemo evidentirati tačno iz kog su mjesta turisti, broj, razlog posjete, tako da ćemo na kraju godine imati zvaničan izvještaj o prometu turista na bazi praćenja u našem TIC-u”, rekla je Andrićeva.

Ona je podsjetila da su 2013. godine uglavnom realizovali predviđeni plan i program rada, a pokrenuta je i dvojezična veb stranica.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Panoramio/Goran)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments