U planu izgradnja zaobilaznice

0

ROGATICA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa načelnikom opštine Rogatica Tomislavom Puhalcem o izgradnji zaobilaznice u ovoj opštini u dužini od 5,6 kilometara.

Čubrilović je nakon sastanka rekao novinarima da bi izgradnja zaobilaznice mnogo značila za opštinu Rogatica, jer je na tom području planirana realizacija više privrednih projekata.

Prema njegovim riječima, za izgradnju ove saobraćajnice biće izdvojeno više miliona KM, ali tačan iznos sredstava biće poznat kada bude urađen idejni projekat.

Čubrilović je napomenuo da je u narednom periodu planirana i izgradnja brze ceste od Višegrada do Rogatice i dalje do Sokoca i Pala.

On je istakao da je Vlada Srpske na području opštine Rogatica u posljednjih nekoliko godina uložila nešto manje od sedam miliona KM, od čega u rekonstrukciju putnog pravca do Borika četiri miliona KM i u dionicu prema Višegradu oko tri miliona KM

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac napomenuo je da je magistralni put glavna rogatička ulica i da je u toku izrada idejnog projekta zaobilaznice. On je najavio da će se raditi na eksproprijaciji zemljišta.

Puhalac je naveo da je na sastanku razgovarano i o izgradnji određene infrastrukture koja je neophodna za realizaciju projekta u poljoprivredi za plasteničku proizvodnju i druge djelatnosti, za šta će biti potrebno izdvojiti između 100.000 KM i 200.000 KM.

Puhalac je dodao da je bilo riječi i o rekonstrukciji mosta u centru Rogatice.

Sastanku je prisustvovao i poslanik u parlamentu Srpske Zoran Đerić koji je rekao da je jedan od strateških prioriteta za ovaj dio Republike izgradnja brze ceste Lukavica-Pale-Sokolac-Rogatica-Višegrad, jer bez brzih saobraćajnica nema razvoja ove regije.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments