U planu izgradnja kolektivnog smještaja

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović izjavio je danas da će lokalna zajednica obezbijediti lokaciju za izgradnju zgrade za 22 porodice sa 42 člana iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica koji žive u kolektivnom smještaju, a izgradnja će biti finansirana kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

Stevanović je naglasio da će lokalna zajednica obezbijediti i potrebnu prateću dokumentaciju, naglasivši da će za izgradnju zgrade biti potrebno manje od godinu dana nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem.

Kolektivne centre u Zvorniku danas je posjetila delegacija Razvojne banke Savjeta Evrope „CEB“ na čelu sa viceguvernerom Mikolajem Dauđelovicem i UNHCR-a predvođena Endrjuom Mejnom.

Kolektivni centri u Zvorniku ušli su u „CEB“ projekat koji podrazumijeva zatvaranje kolektivnih centara u BiH, a u Zvorniku je predviđeno da to bude provedeno izgradnjom zgrade za 22 porodice sa 42 člana iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica koji žive u ovakvom smještaju.

Predstavnik UNHCR-a rekao je novinarima da su zvornički kolektivni centri svrstani među prvih 10 po prioritetima za zatvaranje.

„Nakon današnje posjete uvjerili smo se da su predstavnici opštine posvećeni svom poslu i spremni da urade sve što je potrebno sa njihove strane za ovaj projekat i sigurni smo da će on biti realizovan. Prije toga biće potrebno da se provede dosta procedura na svim nivoima, ali smo i u ovom poslu završavanja administrativnih obaveza uznapredovali i mislim da bi uskoro sredstva mogla biti operativna“, rekao je Dauđelovic.

Izgrađena zgrada i stanovi biće u vlasništvu opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare