U petak „Ulična trka“

0

FOČA – Manifestacija „Ulična trka kroz Foču„, koja je od ove godine uvrštena u kalendar Atletskog saveza BiH, biće održana u petak, 20. maja.

Očekuje se učešće više atletskih reprezentativaca i šampiona BiH, dok je i za učešće u trkama mlađih uzrasta veliko interesovanje atletičara iz šire regije, od Trebinja do Sarajeva.

Biće organizovano 16 trka, od predškolaca, preko osnovaca i srednjoškolaca do seniora.

Prva trka počeće u 18.00, a glavna u 19.10 časova.

Seniori će trčati 3.000 metara centralnim gradskim ulicama i preko dva drinska mosta, a cilj je ispred Centra za kulturu i informisanje u NJegoševoj ulici.

Organizator „Ulične trke kroz Foču“ je Atletski klub „Sutjeska“, čiji je predsjednik Žarko Todović istakao da je ova manifestacija do sada imala uglavnom lokalni karakter, a da je uvrštavanjem u kalendar Atletskog saveza BiH podignuta na viši nivo.

Todović je naveo da su dolazak na ulične trke u Foči najavili ozbiljni altetičari, među kojima Uroš Gutić, Emir Hastor i Zaim Šumana.

On je rekao da će u trkama mlađih uzrasta, osim fočanskih osnovaca i srednjoškolaca, učestvovati i mladi altetičari iz Trebinja, Gacka, Rogatice, Goražda, Sarajeva i drugih gradova iz okruženja.

„Dionice su malo duže u odnosu na ranije godine, ozbiljnije. Kraće staze mogu da se trče na svježinu, a za duže staze mora da se redovno trenira, da se bude u formi. Fočanski takmičari se dobro pripremaju, vrijedno treniraju i sigurno da imaju svoje ambicije“, naveo je Todović.

Pobjednici seniorskih trka biće nagrađeni iznosom od po 200 KM.

Nagrada za drugo mjesto je 150, za treće 100, a za četvrto i peto po 50 KM.

Pripremljene su i nagrade iznenađenja za najboljeg Fočaka i Fočanku.

Pokrovitelj „Ulične trke kroz Foču“ je lokalna uprava, a podršku je pružio i veliki broj sponzora.

(www.palelive.com / Srna / Foto: 24 Info/Arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare