U petak počinje manifestacija „Strip u Istočnom Sarajevu“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U petak i subotu, 22. i 23. marta, biće održana manifestacija „Strip u Istočnom Sarajevu“ koju u ovom gradu organizuju Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske „Deveta dimenzija“ u saradnji sa gradskim vlastima.

U okviru manifestacije biće postavljena treća „Izložba stripa Srpske“ koja je nastavak strip misije započete u decembru 2006. godine na Palama i koja je tokom cijele 2013. godine postavljana u desetak gradova širom Republike Srpske, a kasnije i u Srbiji.

Izložba predstavlja rad trenutno najaktivnijih strip autora u Republici Srpskoj okupljenih oko udruženja „Deveta dimenzija“ i strip magazina „Parabelum“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Postavka izložbe sastoji se od 21 panoa sa radovima pokojnog strip autora Mire Mlađenovića, te Aljoše Tomića, Ane Karan, Borislava Maljenovića, Dejana Šijuka i Desimira Miljića.

Na izložbi će biti predstavljeni i radovi Duška Vučkovića, Gorana Dujakovića, Gorana Lojpura, Jovana Bratića, Milana Mladića, Milenka Bogdanovića, Milorada Vicanovića, Nikole Kneževića, Predraga Ikonića, Srđana Salata, Stanka Gojića, Tatjane Vidojević, Zdravka Kneževića, Zorana Pejića i Zdravka Jandrića.

Ova izložba premijerno je postavljena na Prvom međunarodnom salonu stripa „Deveta dimenzija“ u Banjaluci u oktobru 2018. godine, nakon koje je prenesena u Bratunac, Doboj, Derventu i Prnjavor, a tokom ove godine planirano je da putuje širom Republike Srpske i dalje.

Drugog dana manifestacije, u subotu 23. marta, od 11.00 do 13.00 časova biće održana strip radionica sa najmlađima i svim zainteresovanima koju će voditi gostujući strip autori Zdravko Knežević i Zoran Pejić, potpomognuti domaćim snagama Milanom Mladićem, Srđanom Salatom i Predragom Ikonićem.

Tokom trajanja manifestacije biće postavljen prodajni štand sa stripovima, gdje će zainteresovani posjetioci moći da kupe neko od dvadesetak izdanja „Devete dimenzije“, kao i stripove drugih domaćih izdavača.

Glavni sponzor manifestacije je grad Istočno Sarajevo, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, te štamparijom „Printera“ i Srednjoškolskim centrom „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Otvaranje izložbe u prostorijama grada Istočno Sarajevo planirano je za 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare