U petak obilježavanje krsne slave Boračke organizacije

0

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale, povodom krsne slave – Mitrovdan, posjetiće u četvrtak, 7. novembra, pet porodica poginulih boraca koje su smještene u Domu za starija lica „Natura“, rekao je predsjednik ove organizacije Mihajlo Parađina.
Parađina kaže da je posjeta zakazana za 11.00 časova.

U petak, 8. novembra, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 10.30 časova biće služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 11.15 časova položeni vijenci na centralni spomenik.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu „Sara“.

Parađina je rekao Srni da tradicionalno obilježavanje slave predstavlja priliku za sjećanje na ljude koji su dali život za odbranu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

„Dužnost Boračke organizacije i šire zajednice jeste da njeguje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da se sjeća tih vrijednosti“, naveo je Parađina.

On je istakao da je više od 23.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo život u temelje Republike Srpske koja je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata.

Parađina kaže da se Republika Srpska i njene institucije vlasti moraju adekvatno odužiti svojim stvaraocima i braniocima i da određene greške načinjene u proteklom periodu moraju da budu ispravljene, posebno u oblasti zapošljavanja boračkih kategorija.

„Opšti problem je zapošljavanje jer je na sceni partokratija. Na Palama ima oko 30 djece poginulih boraca koju bi trebalo zaposliti i nekoliko porodica koje imaju po dvoje djece od kojih nijedno ne radi“, naglašava Parađina.

On je dodao da je Boračka organizacija svojim angažmanom pomogla da bude zaposlen veliki broj djece poginulih boraca, te da budu stambeno zbrinute porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare