У петак обиљежавање 30 година Машинског факултета

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву ће у петак, 7. јуна, прославити 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинске струке.

Претходно ће у четвртак, 6. јуна, биће одржана свечана промоција мастера машинства и дипломираних инжењера машинства, најављено је из ове високошколске установе.

Почетак промоције је у 11.00 часова, а изјаве за медије у 10.45.

Обиљежавање јубилеја Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у петак предвиђено је у 13.00 часова, а изјаве за медије у 12.45 часова.

Машински факултет дио је Универзитета у Источном Сарајеву. Студирање на Факултету остварује се на основу акредитованог студијског програма и у складу је са Правилима студирања заснованим на Европском систему преноса и акумулисања бодова – ЕЦТС. На Факултету се организује студиј у три циклуса.

Овај факултет баштини традицију Машинског факултета у Сарајеву. Одлуком Народне скупштине Републике Српске из 1992. године о издвајању високошколских установа из Универзитета у Сарајеву, Машински факултет у Српском Сарајеву наставио је са радом у Вогошћи.

За првог декана Машинског факултета у Српском Сарајеву именован је професор Момир Шаренац.

Од 1996. године у складу са одлуком Министарства просвјете и културе пребачено у Српско Сарајево. Након привременог смјештаја на Палама, трајно сједиште Факултета је у Источном Новом Сарајеву.

Од 1997. године Машински факултет је наставио са радом као организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву, а као Дан Факултета прославља 8. јун.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare