U petak finalno takmičenje „Djeca u saobraćaju 2022“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Finalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Republike Srpske pod nazivom „Djeca u saobraćaju 2022“ održaće se u petak, 27. maja, u Sportskoj dvorani „Slavija“ u Istočnom Sarajevu, a učestvovaće 18 ekipa sa 72 takmičara.

Takmičenje se sastoji iz teoretskog dijela ispita o poznavanju pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju, te vožnje na poligonu spretnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Teoretski dio ispita održaće se u petak od 9.00 do 9.45 časova u hotelu „Beograd“ u Istočnom Sarajevu, a u 10.00 časova počeće zvanična ceremonija takmičenja i praktični dio ispita u Sportskoj dvorani „Slavija“.

Na finalnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju „Djeca u saobraćaju 2022“ u Istočnom Sarajevu učestvuju 72 takmičara iz 18 ekipa sastavljenih od po četiri učenika – dva dječaka i dvije djevojčice, koji su rođeni 2010, 2011. ili 2012. godine.

Oni su bili najbolji na regionalnom ispitima „Djeca u saobraćaju 2022“ održanim 30. aprila, u konkurenciji 125 ekipa sa 500 učenika iz 125 osnovnih škola širom Republike Srpske.

Izjave za medije predviđene su u 12.00 časova, a u 12.30 časova u dvorani „Slavija“ planirano je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja najboljim takmičarima.

Ovu višedecenijsku manifestaciju organizuju AMS Republike Srpske i 48 auto-moto društava.

Kroz sve faze takmičenja do sada je prošlo više od 50.000 osnovaca iz svih krajeva Republike Srpske.

Pobjednici na finalnom takmičenju „Djeca u saobraćaju 2022“ dobiće vrijedne nagrade u vidu mauntin bicikla, školskih ruksaka i bežičnih slušalica.

Nagrade će dobiti i najbolji na konkursu za likovne i literarne radove za učenike druge trijade osnovnih škola o temi „Bezbjednost djece u saobraćaju“, koji su raspisali Republički pedagoški zavod, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske i AMS Srpske, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Vlada RS/Arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare