U pet dana prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo 1.150 građana

0

ISTOČNO SARAJEVO – U pet dana ove sedmice prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo je 1.150 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je danas bez najavljivanja vakcinisano 18 građana vakcinom „astra zeneka“, te da su pored ove vakcine u pet radnih dana raspolagali i sa kineskom vakcinom „sinofarm“.

„Iza nedjelje očekujemo da nam budu dostavljena ruska vakcina, ali i neke druge, tako da ćemo u narednom periodu raspolagati sa većim brojem doza“, istakao je on i dodao da će građani biti obaviješteni na vrijeme.

Vasiljević je naveo da im je ostalo oko 150 doza vakcine „astra zaneka“, za koju je rekao da struka smatra da je dobra vakcina i da pruža adekvatnu zaštitu protiv virusa korona.

„Pozivamo naše građane da se slobodno vakcinišu vakcinom `astra zeneka`“, rekao je on i dodao da će se timovi za vakcinaciju Doma zdravlja početkom naredne sedmice pripremanti za dolazak prve doze „sputnjika ve“, podsjetivši da se za ovu vakcinu građani moraju pozivati, zbog njene specifičnosti.

Prema njegovim riječima, do sada je 4.820 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva primilo prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a 1.920 ih je revakcinisano.

On je naveo da očekuje da uskoro počne i revakcinacija građana drugom dozom ruske vakcine „sputnjik ve“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare