U Palama održano Šesnaesto republičko takmičenje

0

U Palama je juče održano Šesnaesto republičko takmičenje ekipa Podmlatka i Omladine Crvenog krsta Republike Srpske u pružanju prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.

Ekipe su ostvarile sljedeći poredak:

U kategoriji Podmlatka:

1. ekipa OŠ „Srbija“ Pale

2. ekipa OŠ „Sveti Sava“ Doboj

3. ekipa Omladinskog kluba Opštinske organizacije Crvenog krsta Trebinje

U kategoriji Omladine:

1. ekipa Medicinskog fakulteta Banjaluka

2. ekipa gimnazije „Jovan Dučić“ Doboj

3. ekipa Omladinskog kluba Opštinske organizacije Crvenog krsta Trebinje

Najbolji markirant na takmičenju je Milica Crnomarković iz Prijedora.

Najbolji šminker je Jelena Guja iz Pala.

Promovisana knjiga „Prva pomoć“

Predsjednik Crvenog krsta /CK/ Srbije Dragan Radovanović i jedan od autora knjige „Prva pomoć“, koja je danas promovisana u Palama, istakao je da je segment prve pomoći jedna od najvažnijih aktivnosti Crvenog krsta u svijetu.

Radovanović je na promociji knjige istakao da je ova činjenica bila i ključni razlog što se CK Srbije u posljednjoj deceniji opredijelio da snažno razvija ovu oblast.

Generalni sekretar CK Republike Srpske /RS/ Đoko Mihajlović istakao je da je knjiga „Prva pomoć“, Crvenog krsta Srbije, namijenjena predavačima i instruktorima prve pomoći i svima kojima su potrebna šira znanja iz ove oblasti.

Jedan od autora knjige Ljubica Aleksić istakla je da je oblast prve pomoći svojevrstan simbol CK kao organizacije, zbog čega je veoma važno da se obezbijedi kontinuitet u njenom razvoju.

Ona je naglasila da je knjiga, koja je plod rada osam autora, potpuno u skladu sa savremenim medicinskim znanjima i praksom.

Danas se na paljanskoj promenadi održava i 16. republičko takmičenje ekipa Podmlatka i Omladine CK RS u pružanju prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare