U Palama intenzivna izgradnja stanova

0

U Palama intenzivna izgradnja stanova

Zainteresovanost kupaca za stanove u Palama je velika zbog blizine olimpijskog kompleksa na Jahorini, ali i zbog toga što je kvadrat u gradu jeftiniji nego na samoj planini, na koju se može stići za samo dvadesetak minuta vožnje od centra grada.

Ovo je istakao načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Danilo Krsmanović. On je naglasio da stanovi pronalaze svoje kupce kod domaćeg stanovništva, ali i kod ljudi sa strane.

– Sve više je kupaca iz Banje Luke, Beograda, Novog Sada, kao i iz Slovenije i Crne Gore, koji se odlučuju za kupovinu stanova u Palama – rekao je Krsmanović.

On je naglasio da je 1996. godine u Palama ukupno bilo nešto više od 700 stanova, a da sada se gradi samo stotinjak manje.

U užem urbanom jezgru opštine Pale u toku je izgradnja gotovo 600 stanova, a sudeći po interesovanju investitora, intenzivna stambena izgradnja bi mogla ostati trend i u narednom periodu.

– Trenutno se, u okviru regulacionog plana „Pale – centar“, najviše gradi u krugu nekadašnje pilane, kao i na lokacijama ispod nove autobuske stanice u gradu. Stanari bi uskoro trebali da se usele u veliku stambenu zgradu, koja se nalazi u strogom centru grada, uz samo gradsko šetalište Promenadu – rekao je Krsmanović.

On je dodao da na lokacijama ispod novoizgrađene autobuske stanice može biti izgrađeno još od 200 do 300 stanova, kao i da postoji velika parcela u blizini vrtića na kojoj je takođe predviđena izgradnja zgrade.

– Očekujemo da će investitori biti najzainteresovaniji za gradnju u dijelu naselja Obilićevo, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj se gradi nova škola „Srbija“. Na tom potezu ima dosta prostora, regulisano je korito rijeke Miljacke, postoji regulacioni plan, izgrađuje se infrastruktura… – istakao je Danilo Krsmanović.

Cijena

Direktor preduzeća „Građenje“ Zoran Popić je istakao da je cijena kvadrata u tek izgrađenoj zgradi u centru Pala 1.800 maraka, dok će u zgradi koju će ovo preduzeće započeti do kraja godine, na lokaciji u blizini ovdašnjih novih fakultetskih zdanja, biti tek stotinjak maraka niža.

 

 

 

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare