U Osnovnoj školi “Srbija” počinje sa radom stomatološka ordinacija

0

U Osnovnoj školi “Srbija” na Palama u četvrtak, 8. decembra, počeće sa radom stomatološka ordinacija, gdje će za oko 1 800 učenika biti obezbijeđena besplatna stomatološka usluga, rekao je Srni direktor škole Neđo Ždrale.
“Ovo je prva dječija stomatološka ordinacija na ovim prostorima”, istakao je Ždrale i dodao da će besplatnu uslugu imati djeca iz osnovnih škola “Srbija”, “Pale”, “Mokro”, kao i učenici iz područnih škola Podgrab i Podvitez.

On je dodao da će stomatolog, osim popravke zuba, raditi na prevenciji i edukaciji djece i roditelja.

Ždrale je naglasio da je stomatološku stolicu vrijednosti 14.000 KM donirala međunarodna humanitarna organizacija “Vrld vižn”, kompresor od 2.800 KM grad Istočno Sarajevo i opština Pale, dok je Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo oko 2.000 KM za infrasrrukturu.

Dom zdravlja Pale je obezbijedio ostalu potrebnu opremu, a finansiraće i stomatologa i medicinsku sestru koji će raditi u ordinaciji osam časova radnim danom, kao i za vrijeme raspusta.

On je podsjetio da je “Vrld vižn” prije dvije godine uradio istraživanje u kojem su roditelji iskazali potrebu za stomatološkom zaštitom djece, nakon čega je ova humanitarna organizacija odlučila da nabavi stomatološku stolicu koja će biti smještena u Osnovnoj školi “Srbija”.

Svečanost povodom početka rada stomatološke ordinacije u OŠ “Srbija” planirana je u četvrtak u 13.00 časova.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments