U OŠ Pale obilježen Međunarodni dan prevencije zlostavanja i zanemarivanja djece

0

U Osnovnoj školi Pale danas je obilježen 19. novembar – Međunarodni dan prevencije zlostavanja i zanemarivanja djece.

U okviru projekta “Stvaralaštvom protiv vršnjačkog nasilja” u OŠ Pale organizovano je predavanje i javna tribina o vršnjačkom nasilju povodom obilježavanja 19. novembra.

Predavanje je održala gospođa mr Jelena Malinić, viši asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, doktorandt na temu “Relacije između osobina ličnosti učenika i oblika vršnjačkog nasilja u školi i društvu”.

Ovom događaju prisustvovalo je stotinjak roditelja i građana Pala, tim nastavnika OŠ Pale, kao i predstavnici Centra za socijalni rad Pale, Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, predstavnici Policijske stanice Pale i Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Pale s ciljem upoznavanja s problemom i pokušaja pronalaženja najboljeg načina za postupanje u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Pokrovitelji su In fondacija, fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BIH u saradnji sa Stichting Kinderpostzegels iz Holandije. Nosilac projekta je Klub ideja OŠ Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/os-pale-19-nov-2013/] width=[54] height=[54] title=[U OŠ Pale obilježen Međunarodni dan prevencije zlostavanja i zanemarivanja djece] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / S.L.K.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments