У октобру регистровано 48 кривичних д‌јела

0

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у октобру је регистровано 48 кривичних д‌јела што је за четири одсто мање у односу на исти период прошле године, рекао је начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Он је на конференцији за новинаре на Палама истакао да није било кривичних д‌јела са већим степеном друштвене опасности, нити кривичних д‌јела отуђење моторних возила, изазивања опште опасности и разбојништава.

Шеховац наводи да су постигнути добри резултати у области сузбијања кривичних д‌јела недозвољене производње и промета опојних дрога и оцјењује да је по свим сегментима стање безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево у октобру задовољавајуће и стабилно.

Према његовим ријечима, након што је извршено кривично д‌јело убиство 31. октобра на подручју Кантона Сарајево, у размјени оперативних података и оствареној сарадњи са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево лишено је слободе једно лице које је учествовало у извршењу овог криивичног д‌јела.

„Након тога је оперативним радом на терену и прикупљањем одређених података полицијски службеници Управе лишили још два лица на подручју општина Соколац и Пале која су предата на даље поступање надлежности полиције МУП-а Кантона Сарајево“, рекао је Шеховац и додао да је та акција доказ успјешне сарадње са полицијом Кантона Сарајево.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да су у октобру евидентирана 48 кривична д‌јела, а надлежном тужилаштву поднесена 44 извјештаја о почињеним кривичним д‌јелима против 45 лица.

Церовина наводи да структуру кривичних д‌јела чини 38 кривичних д‌јела општег криминалитета, једно кривично д‌јело из привредног криминалитета, седам кривичних д‌јела против безбједности јавног саобраћаја и два кривична д‌јела у вези са злоупотребом опојних дрога.

„Шест кривичних д‌јела починили су непознати починиоци од којих су расвијетљена два, па коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 33 одсто. Коефицијент укупне расвијетљености износи 91 одсто“, изјавио је Церовина.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је да је у октобру евидентирано 29 нарушавања јавног реда и мира štto је за 27,5 одсто мање у односу на упоредни период прошле године.

Он је рекао да је евидентиран 31 прекршај и поднесено пет захтјева за покретање прекршајног поступка, а уручено је 26 прекршајних налога против 33 лица.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Чворо каже да се догодило 57 саобраћајних незгода, што је за 14 одсто више у односу на упоредни период прошле године, али да стардалих лица није било.

Чворо додаје да је у несрећама девет лица теже, а 24 лакше повријеђено, а најчешћи узроци саобраћајних незгода су неприлагођена вожња условима пута и недржање одстојање.

Према његовим ријечима, из вожње је искључено 176 возача од чега њих 137 због вожње под утицајем алкохола и 19 због управљања моторним возилом прије стицања права.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare