U oktobru manje krivičnih djela za 17,39 odsto

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u oktobru je registrovano 76 krivičnih djela, što je za 17,39 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare načelnik Centra Srpko Kosorić.
Kosorić je istakao da je podneseno 69 izvještaja i prijavljeno 77 lica, od kojih je pet maloljetnika i 23 povratnika u vršenju krivičnih djela.

On je naglasio da je u oktobru registrovano 56 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 12,5 odsto manje u odnosu na uporedni mjesec, od čega je 28 krivičnih djela čiji je počinilac nepoznat.

„Rasvijetljena su 23 krivična djela, od čega su dva izvršena u prethodnim godinama“, rekao je Kosorić i dodao da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 87,93, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 76,67.

On je napomenuo da je u oktobru evidentiran i jedan pokušaj ubistva u opštini Čajniče, koji je razriješen.

Prema njegovim riječima, u oktobru su prijavljena i dva slučaja krađe motornih vozila koja su rasvijetljena, a registrovano je i jedno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i prijavljeno jedno lice.

Kosorić je naglasio da je u oktobru podneseno 10 izvještaja protiv 112 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 13 krivičnih djela privrednog kriminaliteta. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 9.250 KM, a ostvarena je protivpravna imovinska korist od 16.344 KM.

On je naglasio da je u oktobru prijavljeno i sedam slučajeva nasilja u porodici, što je za jedno više u odnosu na uporedni mjesec.

Kosorić ističe da je u oktobru evidentirano 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za 2,56 odsto manje nego u oktobru prošle godine.

„U oktobru se dogodilo 87 saobraćajnih nezgoda, što je za 22,3 odsto manje nego u oktobru prošle godine“, rekao je Kosorić i dodao da u proteklom mjesecu nisu registrovane saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Prema njegovim riječima, registrovana su 3.402 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, ili 18,91 više nego u istom mjesecu prethodne godine, a iz saobraćaja su isključena 273 vozača ili 35,82 odsto više u odnosu na uporedni period, te 1012 vozilo, što je za 30,34 odsto manje.

On je istakao da su vozači iz saobraćaja isključivani najčešće zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„U okviru operativnih aktivnosti policijski službenici su sprovodili pojačane mjere kontrole saobraćaja putem akcija i iz ovog izvještaja se vidi da su pojačano prisustvo policije i preventivan rad dali rezultate“, istakao je Kosorić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare