Olimpijski centar „Jahorina“ ozvaničio je danas saradnju sa pop pjevačem i kantautorom Željkom Joksimovićem, koji će za sve goste ove planine u novogodišnjoj noći održati besplatan koncert na platou ispred hotela „Bistrica“.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je novinarima da mu je zadovoljstvo što će goste Jahorine u novogodišnjoj noći zabavljati jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora.

„Od ove godine Jahorina je konačno u krugu onih koji organizuju spektakularne događaje zabavnog karaktera, a Željkov novogodišnji koncert svakako je jedan od njih“, istakao je LJevnaić i dodao da se raduje što se turisti iz regiona ponovo okupljaju na Jahorini da bi uživali u planinskom ambijentu, ali i zajedno proslavljali praznike.

Joksimović je rekao da ga raduje svaki doček Nove godine, a ove godine posebno jer će biti na Jahorini, te obećao sjajan provod svim gostima ove olimpijske planine koji se odluče da dođu na njegov koncert.

„Volim ovu planinu i drago mi je što je ponuda svake godine kvalitetnija, što se uređuju staze i što je danas i mojim sugrađanima /Beograđanima/ Jahorina destinacija za odmor i skijanje“, dodao je Joksimović.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek zahvalio je Vladi i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji su pokrovitelji svih događaja na Jahorini, ali i kompaniji „M:tel“, kao generalnom sponzoru.

Izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije „M:tel“ Radmila Bojanić rekla je da joj je drago što će posjetioci Jahorine u sljedeću godinu zakoračiti uz muziku Željka Joksimovića.

Pored najave za proslavu novogodišnje noći, predstavljen je cjelokupan zabavni sadržaj koji će Olimpijski centar „Jahorina“ ponuditi posjetiocima tokom predstojeće 2017/2018- zimske sezone.

U planu su brojni muzički spektakli tokom cijele sezone, a prvi u nizu predviđen je za svečano otvaranje ski-sezone 14. decembra.

Potvrđena je i saradnja sa „Egzit“ festivalom, najvećim regionalnim organizatorima zabave, koja će po prvi put okupiti ljubitelje dobrog zvuka na snijegu i to od 15. do 18. marta 2018. godine.

Predstavljene su i novine namijenjene najmlađima, kojima će od ove zime na raspolaganju biti novi ski-vrtići i brojne zabavne trke, a potvrđeno je da su u planu i mnoge sportske manifestacije – FIS takmičenja i test-trke, a 2019. godine i organizacija Olimpijskog festivala mladih /EJOF/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
6 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Konačno nakon toliko godina imamo i novogodišnji doček u našoj opštini.

Da li će i Pale, uz Jahorinu, u ovim novogodišnjim i zimskim danima malo živnuti, ili će kao do sada, ostati depresivne i bez ikakvih dešavanja??? Osim dekorativne rasvjete, koju bi uskoro trebalo postaviti, da li se razmišlja o organizovanju zimskog bazara na trgu-šetalištu, okićene jelke te drugih sadržaja.

Trebalo bi konačno po tom pitanju nešto učiniti da turisti koji idu na Jahorinu, svakako posjete i Pale, od čega bi lokalna zajednica imala svojevrsnu korist, a građani ugođaj!

Izgleda da je to zabava za bogate, da jahorinske „gazde“ zarade još koji dinar, a nama „ko psu u sindžiru baciće mrve…“ Dovoljno je da samo pogledaš slike koje je PaleLive objavio na nekoj od vijesti o Jahorini i biće ti jasno za koga se sve ovo radi.

Tesko , mada je bilo neke priče u tom smjeru. Naš mentalitet je takav da bi to dobar dio dočekao na nož, jer eto hvatamo katoličku tradiciju, mi veliki Srbi, zaštitnici itd itd.Da ima imalo pameti, grad bi bio okićen do 1,12,, taj bazar bi bio barem od 10.10-15.01., gledalo bi se na svake načine da turisti sa Jahorine barem jedno popodne provedu na Plama…Ali žnaš kako kažu, mentalite jači od pameti. Vjerujem da i to vandali uništili tokom noći…

Nece zivnuti. Nisu oni pokupovali/poizgradjivali hotele po Palama nego po Jahorini 🙂
samo interes, sine.

Za hotele se slažem, ali današnji turista traži mnogo više od zgrade i ponude u njoj. To je svakako bitna stavka, ali samo jedan dio slagalice. Oni hoće da upoznaju okolinu, mjesta, drugačiju kulturu…Zato kažem da bi time em oživjeli Pale, em dobro došla ekonomska korist za sve koji se bave nekom djelatnosti na Palama. Naravno, preduslov za to je i povezanost Jahorine i Pala, koje za ovoliko godina nema nikako. Ne postoji autobuska veza ni sa Palama ni sa Sarajevom, što je još jedan veliki minus.