U novoj školskoj godini kvalitetno grijanje

0

SOKOLAC – U sokolačkom Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ sve je spremno za početak nove školske godine za više od 400 učenika, među kojima je 96 upisanih u prve razrede, rekao je Srni direktor ove škole Miroslav Maksimović.

On je naveo da će u školskoj 2019/2020. godini u centralnoj školi na Sokocu u prvim razredima biti po jedno odjeljenje gimnazije računarsko-informatičkog i opšteg smjera, po jedno odjeljenje za zanimanja ekonomski tehničar i šumarski tehničar, a u Područnoj školi na Han Pijesku jedno odjeljenje gimnazije opšteg smjera sa 12 učenika.

Maksimović kaže da je nedavno u ovom srednjoškolskom centru uz pomoć opštine Sokolac potpuno opremljen kabinet informatike za odjeljenje gimanzije računarsko-informatičkog smjera, koji je novina u školskoj 2019/2020.

On je naglasio da novu školsku godinu u centralnoj školi na Sokocu dočekuju sa ugrađenim novim kotlom za zagrijavanje ovog objekta.

„Uspjeli smo vlastitim sredstvima i uštedama tokom godine nabaviti i ugraditi novi kotao vrijedan 20.470 KM, čime smo uz rekonstrukciju toplovodne mreže riješili pitanje kvalitenog zagrijavanja 4.000 metara kvadratnih školskog prostora u narednih dvadesetak godina“, pojasnio je Maksimović.

On je izrazio nadu da će škola moći u potpunosti da otplati novi kotao do kraja naredne godine.

Maksimović je podsjetio da je u januaru rekonstruisana toplovodna mreža, postavljen novi cjevovod od kotlovnice do škole i zamijenjena cjelokupna unutrašnja toplovodna mreža, u šta je uloženo oko 23.000 KM zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Istočno Sarajevo, uštedama u školi i participaciji roditelja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare