U neizvjesnom meču „Romanija“ i „Podrinje“ remizirali

0

Fudbaleri „Romanije“ i „Podrinja“ odigrali su neriješeno 1:1 (0:1) u prvoj utakmici baraža za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Lošu za oko, ali borbenu fudbalsku predstavu pratilo je blizu hiljadu gledalaca na stadionu SC Vlajko Petrović. Loš teren je svakako bio jedan od glavnih krivaca što igra jedne i druge ekipe nije bila tečna, pa su igrači uglavnom pribjegavali odigravanju dugih lopti. Sportska atmosfera kakvu fudbal na Palama dugo vremena nije vidio upotpunjena je dolaskom gostujućih navijača koji su navijali fer i korektno. „Romaniju“ je bodrilo oko pedeset Belih Vukova koji su sjajno navijali, a utakmicu je otvorila nova himna „Romanije“ čiji je autor Slaviša Guja.

„Podrinje“ je bila bolja ekipa u prvom poluvremenu. Taktički su nadmudrili „Romaniju“ vršeći pritisak na zadnju liniju i braneći pasove na Aleksića i Živkovića. To im se isplatilo već u 9. minutu kada je igrač sa brojem 4 Jusupović, nakon jedne duge lopte matirao nemoćnog Jolovića. Hladan tuš na početku utakmice i pogodak koji „Romanija“ nije smjela primiti. U prvom poluvremenu „Podrinje“ je bilo mnogo bolja ekipa, ali je jednu odličnu šansu imao Blagojević kada je izbio sam pred golmana gostiju, umjesto šuta uslijedio je traljav dribling pa je odbrana gostiju spriječila pogodak.

U drugom poluvremenu „Romanija“ igra mnogo bolje. Gosti se nesvjesno povlače u svoj šesnaesterac, što u malo ne koristi Blagojević Nikola nakon asistencije njegovog prezimenjaka Marka. Blagojević izbija sam pred golmana i pogađa prečku. U 60. minutu nakon odličnog prodora i šuta Aleksića, gostujući golman odbija loptu na koju natrčava Blagojević Marko i posprema je u mrežu za veliko slavlje u Palama. Dobru igru „Romanije“ svakako prekidaju trzavice na terenu i sitni incidenti nakon kojih igrač „Romanije“ Mazić dobija drugi žuti i automatski crveni, dvadeset minuta prije kraja utakmice.

„Romanija“ i ako u treningu samo 15 dana uspjeva da odoli napadima gostiju koji su dokazali da su jedna spremna i ugrana ekipa. „Roma“ uspjeva da napravi i jednu odličnu šansu, kada Blagojević Marko šalje povratnu loptu na sedam metara, a koju promašuju dva igrača „Romanije“. Nakon sitnih čarki na terenu i želje gostiju da što duže zadrže igru, drugi žuti karton dobija igrač „Podrinja“ Arsenović, deset minuta prije kraja utakmice.

Pred sam finiš, još jednu odličnu šansu propušta Blagojević Nikola, koji sa samo nekoliko metara iskosa šalje loptu preko gola gostiju.

Na kraju odličan rezultat za „Podrinje“ i velika strepnja za „Romaniju“ pred revanš 07.08.2010. u Janji. Priznajemo, pravedan rezultat, mada ne bi bilo nepravedno da je još jedan pogodak završio u mreži „Podrinja“. Igračima svakako treba čestitati, dali su sve od sebe. Vidno su umorni, a noge teške. Sigurno da bi sve bilo mnogo lakše da je „Romanija“ prošla cijele pripreme. Ljudi u klubu čine maksimalne napore da „Roma“ prebrodi krizu. „Podrinje“ je u mnogo boljem položaju, sada ima i dobar rezultat, mada treba vjerovati u naše momke koji će u Janju otputovati oslabljeni, neigranjem pocrvenilog Mazića. Vjerujemo da će atmosfera i stadion u Janji biti užareni, ali nadamo se dobrom rezultatu. Svakako ne bi bilo nezasluženo ni da „Podrinje“ izbori plasman u Prvu ligu jer su oni svojim ponašanjem i radom u proteklom periodu to svakako zaslužili.

Pecke na tribinama

U nekoliko navrata Beli Vukovi su pjevali nacionalističke pjesme, zbog čega ih je opominjao oficijalni spiker. Sa druge strane to su gromoglasno pozdravili navijači „Podrinja“ koji ni u jednom trenutku nisu imali ni jedan najmanji ispad. Interesantno da u ovome klubu igraju zajedno Bošnjaci i Srbi. Tako je i među navijačima, svi navijaju zajedno i nazivaju se Kupus Army.

Fotografije:

01~0.jpg 02~0.jpg 03~0.jpg 04~0.jpg 05~0.jpg 06~0.jpg 07~0.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 15~0.jpg 16.jpg 17~0.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare