U nedjelju skup podrške braći u Crnoj Gori

0

SOKOLAC – Skup podrške bratskom narodu u Crnoj Gori biće održan na Sokocu u nedjelju, 5. januara, okupljanjem u porti Crkve Svetog proroka Ilije, rekli su Srni u Udruženju građana „Sveti Vasilije Ostorški“, koje je organizator.

Okupljanje počinje u 12.00 časova, nakon čega će od Crkve uslijediti mirna protestna šetnja do trga ispred zgrade opštine Sokolac, gdje će biti održan prikladan kulturno-umjetnički program.

Organizatori mole Sokočane da se odazovu u što većem broju i da na ovaj skup ne donose stranačka obilježja, provokativne transparente i slične sadržaje.

„Na ovaj način šaljemo poruku braći u Crnoj Gori da je narod Romanije uz njih u ovim teškim trenucima“, poručili su organizatori, uz želju da skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernom narodu u Crnoj Gori prođe u najboljem redu.

Organizator ovog protestnog skupa je Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostorški“, uz podršku Crkvene opštine Sokolac i lokalne uprave.

U Crnoj Gori usvojen je Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare