U nedjelju na Jasiku parastos poginulim srpskim borcima

0

Na mjesnom Spomen-obilježju Jasik na Trebeviću, podignutom kao znak sjećanja na 32 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske, u nedjelju, 27. maja, biće služen parastos poginulim borcima sa ovog područja.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da će pomen biti služen u okviru obilježavanja značajnih datuma i događaja iz oslobodilačkih ratova, prije svega iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

„Parastos će biti služen za stradale srpske borce sa ovog područja i na taj način ćemo odati počast ljudima koji su na brojnim ratištima dali živote za stvaranje Republike Srpske. Ovim želimo da čuvamo tekovine i sjećanja na vrijednosti iz proteklog perioda“, dodao je Parađina.

On je istakao potrebu prenošenja sjećanja na mlade generacije koje nisu doživjele ratne strahote, a sada žive u Republici Srpskoj koja je garant opstanka srpskog naroda u BiH.

Osim članova porodica poginulih boraca, saboraca, ratnih vojnih invalida i predstavnika Srpske pravoslavne crkve, očekuje se da će pomenu prisustvovati i predstavnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, kao i predstavnici resornog ministarstva, političkih partija i javnog života.

Spomen-obilježje podignuto je na Jasiku na Trebeviću 12. maja 2002. godine u znak zahvalnosti srpskim borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Održavanje pomena zakazano je za 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments