U nedjelju 17. Festival dječijeg folklora Republike Srpske

0

ZVORNIK – U Zvorniku će u nedjelju, 8. juna, biti održan 17. Festival dječijeg folklora Republike Srpske na kome je najavljeno učešće oko 30 kulturno-umjetničkih društava i folklornih sekcija iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Utemeljivač i organizator festivala je zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” čiji je predsjednik Radosav Perić rekao da je ovo takmičenje za djecu do 15 godina.

“Ovo je najstariji festival ove vrste u Republici Srpskoj i tokom 17 godina na hiljade učesnika je dolazilo u Zvornik da pokažu svoje umijeće u igri, pjesmi i sviranju narodnih instrumenata”, rekao je Perić.

Program je sastavljen od različitih oblika dječijeg narodnog stvaralaštva igara, pjesme, muzike, prikaza narodnog običaja u autentičnim nošnjama svog kraja.

Otvaranju će prethoditi defile učesnika glavnom gradskom ulicom sa polaskom u 11.30 časova, dok je proglašenje pobjednika planirano u 19.00 časova.

Domaćini ovogodišnjeg festivala su osnovne škole “Sveti Sava” Zvornik i “Desanka Maksimović” Čelopek, te Rekreativno-sportski centar, a pokrovitelj opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments