U manastiru na Ravnoj Romaniji večernja služba uz iznošenje plaštanice

0
Manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji - Sokolica

SOKOLAC – U Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji danas, na Veliki petak, biće služena večernja služba uz iznošenje Plaštanice.
Služba počinje u 16.00 časova.

Sutra, na Veliku subotu i praznik Blagovijesti, Sveta liturgija počeće u 9.00 časova. Liturgija će u nedjelju, na Vaskrs, početi u 7.00 časova.

Crkva na Ravnoj Romaniji izgrađena je 2003. godine, a proglašena je manastirom 2005. godine.

U crkvi se nalazi spomen-ploča sa ispisanim imenima 3.700 boraca Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.U porti ovog hrama izgrađena je spomen-kapela posvećna Svetom Petru Zimonjiću.

U Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu danas, na Veliki petak, služenje Carskih časova počeće u 9.00 časova, večernja služba sa iznošenjem Plaštanice od 17.00, a služba Plač Majke Božije od 19.00 časova.

Na Veliku subotu, 7. aprila, Sveta liturgija počinje u 9.00 časova, a malo povečerje od 19.00 časova.

Na sam dan praznika Hristovog Vaskrsenja, 8. aprila, prva Vaskršnja liturgija počinje tačno u ponoć, a Sveta liturgija od 7.00 časova. Večernje bogosluženje na Vaskrs počinje u 19.00 časova.

Na Vaskršnji ponedjeljak i utorak Sveta liturgija počinje u 9.00 časova, a večernje bogosluženje u 19.00 časova.

U Hramu Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke sutra će, na Veliki petak, večernja služba sa iznošenjem Plaštanice početi od 16.00 časova.

Na Vaskrs, 8. aprila, Sveta liturgija u Crkvi Svete Petke na Sokocu i Svetog velikomučenika Georgija u Sokolovićima počinje u 9.00 časova.

U Manastiru Presvete Bogorodice u Knežinidanas, na Veliki petak, večernja služba i iznošenje Plaštanice počinje u 18.00 časova, a na Veliku subotu Sveta liturgija biće služena od 9.00 časova.

Vaskršnja liturgija u nedjelju, 8. aprila, u ovom hramu počinje u 6.00 časova.

Manastir u Knežini posvećen Presvetoj Bogorodici, iz 1989. godine, jedan je od novijih u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i metoh manastira Hilandar.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare