U maju smanjen broj krivičnih djela

0

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je u maju izvještaje o 80 krivičnih djela, što je za osam odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Centra Srpko Kosorić rekao je na konferenciji za novinare, na kojoj je prezentovan izvještaj o radu Centra za mjesec maj, da je u tom periodu prijavljeno 65 lica, od čega 19 povratnika, saopšteno je iz Centra.

Po oblastima, riječ je o 69 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, pet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, te šest krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Kosorić je naglasio da je u izvještajnom periodu krivičnih djela opšteg kriminaliteta za 4,17 odsto manje u odnosu na uporedni period, te dodao da koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu iznosi 51,28 odsto, dok je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 72,86 odsto.

U okviru pokazatelja značajnih za ocjenu stanja bezbjednosti, Kosorić je istakao da u izvještajnom periodu na području Centra nije bilo krivičnih djela ubistava i ubistava u pokušaju, da je prijavljeno jedno razbojništvo koje je rasvijetljeno /odnosno utvrđeno je da se radi o lažnom prijavljivanju/, te dodao da krivičnih djela teške krađe motornih vozila nije bilo.

Osvrćući se na stanje iz oblasti javnog reda i mira, Kosorić je rekao da je tokom maja ove godine na području Centra evidentirano 36 narušavanja javnog reda i mira ili 12,2 odsto manje u odnosu na uporedni period, te da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

U izvještajnom periodu dogodilo se 97 saobraćajnih nezgoda ili 16,87 odsto više u odnosu na maj prethodne godine.

Registrovana je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim /u uporednom periodu tri/, dok se sa teže povrijeđenim licima dogodilo deset saobraćajnih nezgoda /u uporednom periodu sedam/.

Registrovano je 2.696 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te su za 2.472 lica izdati prekršajni nalozi, a u uporednom periodu 1.797, što znači da je u izvještajnom periodu došlo do povećanja za 37,45 odsto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare