U lokalnom karantinu Karakaj niko nema simptome kovida-19

0

ZVORNIK – U lokalnom karantinu zvorničke područne osnovne škole u Karakaju nalazi se 29 lica za koja je nakon jutrošnjeg pregleda utvrđeno da nemaju simptome bolesti kovid-19, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije Zvornik.

Od 19 osoba iz ovog karantina uzeti su brisevi i, ukoliko budu negativni na virus korona, biće upućene da ostatak propisanog vremena provedu u kućnoj izolaciji.

Dvije zaražene osobe u republičkom karantinu za pozitivne u Studentskom centru Karakaj dobrog su opšteg stanja i one su dva dana uzastopno uzorkovane i rezultati se očekuju.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja do sada je iz Zvornika i sa ove regije uzela 251 uzorak, 221 je bio negativan, četiri pozitivna i za 26 se čekaju rezultati.

U Opštoj bolnici Zvornik do danas su ukupno uzeta 303 brisa, 266 je negativno, šest pozitivno i za 31 se očekuju rezultati.

Od ovog broja, na lica sa teritorije grada Zvornika odnosi se 216 uzoraka, od kojih je 196 negativno, dva su pozitivna i za 18 se čekaju rezultati.

Do danas su jedno lice iz Zvornika i dva sa regije izliječeni.

U kovid odjeljenju Opšte bolnice smještena je jedna osoba sa respiratornim problemima.

Na području Zvornika u obaveznoj kućnoj izolaciji nalazi se 281 lice, dok je ova mjera istekla za 1.208 osoba.

Komunalna policija je proteklog dana obavila 34 kontrole i nije bilo kršenja mjere karantina u kućnim uslovima.

Zbog nepoštovanja policijskog časa kažnjeno je jedno, a zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu dva lica.

Volonterski servis je po pozivima građana imao devet izlazaka na teren.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je 807 prelazaka, a svim poljoprivrednicima, kao i zaposlenim licima u pograničnom dijelu, koji imaju potrebne dokumente, omogućen je prelazak granice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare