U „Ljetnoj školi hobija“ učestvuje 80 osnovaca

0
ljetna-skola-hobija.jpg

MILIĆI – U Milićima je u toku „LJetna škola hobija“ u čijem radu učestvuje 80 osnovaca iz Milića i Bratunca, u okviru koje će učenici steći elementarna praktična znanja u oblasti tehničkih nauka, te spoznati vlastite sklonosti.

Član razvojnog tima u Osnovnoj školi /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ u Milićima Marijana Filipović rekla je da su polaznici „Škole hobija“, koja je počela 14. avgusta, raspoređeni u četiri tematske radionice-robotika, obrada drveta, obrada žice i origami, odnosno primijenjena geometrija.

„Akcenat je na tome da djeca imaju određene aktivnosti i tokom raspusta i da na ovaj način osmislimo njihovo slobodno vrijeme u ljetnom periodu“, rekla je Srni Filipićeva.

„LJetnu školu hobija“ koja će trajati do 25. avgusta, organizovala je OŠ „Aleksa Jakšić“ u Milićima, u saradnji sa opštinom Milići i UNDP.

Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bratuncu Anđela Jovanović, koja se prijavila za rad u grupi za obradu žice, kaže da je privlači rad sa različitim materijalima.

„Nisam sigurna da ću se u budućnosti baviti ovakvim poslom, ali sada mi je rad sa žicom interesantan. Žica se lako oblikuje i s njom možemo da pravimo različite predmete koji nam mogu biti korisni“, rekla je Jovanovićeva Srni.

UNDP je animirao tim instruktora koji su obučeni za rad sa djecom, a obezbijeđen je i odgovarajući alat prilagođen njihovom uzrastu.

Profesor tehničkog odgoja i informatike Miloš Vasić rekao je Srni da su djeca veoma zainteresovana za ovu vrstu obuke.

„Djeca se odlično slažu, zabavljaju se. Konkretno, kod nas izrađuju igračke od drveta, šper-ploče i medijapana. Od nekih životinjica, magneta sa različitom motivima, pa do krupnijih projekata poput svetionika, pauka, dinosaurusa i slično“, rekao je Vasić.

Planirano je da se po završetku „LJetne škole hobija“ organizuje i izložba na kojoj će osnovci pokazati svoje radove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare