U kladioničarskim internet prevarama učestvovalo 2.000 izvršilaca

0

FOČA – U prevarama putem interneta, kojima su lakovjerni kladioničari oštećeni za više miliona maraka, učestvovalo je oko dvije hiljade izvršilaca, uglavnom iz Foče, a policija svakodnevno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u Policijskoj upravi Foča Duško Tomović izjavio je da još traje akcija kodnog naziva „Dojava“ i da je riječ o obimnom poslu na kome se radi u saradnji sa Interpolom.

„Oštećeno je više desetina hiljada ljudi sa prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope i treba ih sve saslušati kao oštećene i uzeti im izjave. Sve to podrazumijeva međunarodnu pravnu pomoć putem Interpola i Uprave kriminalističke policije“, rekao je Tomović na današnjoj konferenciji za novinare.

On je napomenuo da su izvršioci uglavnom mlađa lica, dobi od 20 do 30 godina, koji su prevare radili u kontinuitetu četiri godine, od 2014. do 2017. godine.

„Do sada nisu bili krimogena lica, nemamo ih u našim operativnim evidencijama, a najviše ih je iz Foče. Ogroman je broj izršilaca, mogu reći da je riječ o par hiljada, ali sigurno će biti rezultata“, naveo je Tomović.

Početkom juna ove godine, fočanska policija uhapsila je 17 mladića, osumnjičenih da su prevarama na internetu zaradili više miliona maraka.

Mreža prevaranata je putem „Fejsbuka“ razradila sistem, kojim lakovjerne kladioničare uspijevaju da ubijede da znaju koja je utakmica namještena i kakav će biti njen ishod, a ovi im potom uplaćuju velike sume novca na njihove račune.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare