U Jahorinskom potoku održana prva korida

0

U Jahorinskom potoku kod Pala danas je održana prva korida, koja ima tendenciju da postane tradicionalna.

Na organizaciju se odvažio Klub uzgajivača bikova bodača „Visočnik“ iz Han Pijeska na čelu sa Draganom Derikonjom.

Nekoliko hiljada gledalaca koji su doputovali iz svih krajeva BiH, pa i inostranstva se okupio danas na Ablakovom polju kako bi vidjeli snažne bakove. Snaga od koje se zemlja trese, a kod publike podiže uzbuđenje i adrenalin je viđena u nekoliko snažnih okršaja, međutim, ostaje žal što većina bikova danas nije bila raspoložena za odmjeravanje snaga.

Udarna borba koju su trebali voditi bik Putalj mesne industrije Bajra iz Travnika i Zekonja, još neporažen bik Stevana Mumovića iz Han Pijeska je završena bez borbe, jer snažni Putalj danas nije bio raspoložen za borbu.

Posebno dinamičan i uzbudljiv je bio komentar borbi i uvođenje publike u ovaj vid sporta, koji je vodio Milenko Srdić. Danas je publiku zabavljao Ljubiša Vasiljević, a pažnju su izazivali Ilija Grahovac – Zmaj od Šipova, čiji bik danas nije bio raspoložen za borbu i „kraljica korida“ Renata Pranjković.

Sve u svemu, publika koja voli ovu vrstu „sporta“ i okupljanja je danas mogla pronaći nešto interesantno za sebe. Pripreme za sljedeću koridu su već počele.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/korida-jahorinski-potok-10-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[Korida Jahorinski potok 10.05.2014] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare