U Istočnu Ilidžu stiglo 38 učenika iz Šilova i Vitine

0

ISTOČNA ILIDŽA – U Istočnu Ilidžu večeras je doputovalo 38 djece iz Šilova i Vitine sa Kosmeta u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji realizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Djeca, koja su stigla u pratnji četiri nastavnika, narednih sedam dana biće gosti kod porodica svojih vršnjaka.

Opština Istočna Ilidža ove godine po prvi put učestvuje u projektu, zajedno sa osnovnim školama „Petar Petrović NJegoš“, „Aleksa Šantić“ i „Jovan Dučić“ i porodicama koje su se prijavile za učešće.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da je u tri gradske opštine – Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža doputovalo oko 140 djece sa juga Kosova i Metohije.

„Život djece na Kosmetu je veoma težak, jer nemaju slobodu kao djeca u Republici Srpskoj. Posebno se zahvaljujem opštini Istočna Ilidža što po prvi put učestvuje u ovom značajnom projektu. Hvala porodicama, lokalnim zajednicama i svima koji su nas podržali“, istakao je Arlov.

On je dodao da je ovo jedan od najmasovnijih projekata u regionu u kojem je angažovano oko 20.000 ljudi, a koji ima zadatak da poveže srpski narod i srpsku djecu koja će odavde da ponesu lijepe uspomene.

Stručni saradnik za protokolarne aktivnosti u opštini Istočna Ilidža Nevena Regoje Kulašinac istakla je da su od trenutka kada su odlučili da postanu dio projekta doživjeli to na emotivan način.

„Veliku zahvalnost dugujemo porodicama iz Istočne Ilidže koje su se prijavile za učešće u ovom projektu. Opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Marinkom Božovićem u potpunosti je podržalo ovaj projekat i učinićemo sve da djeci sa Kosova i Metohije boravak ovdje učinimo što prijatnijim i ljepšim“, istakla je Kulašinčeva.

Ona je dodala da su već isplanirali dosta zajedničkih aktivnosti, kao što je odlazak na bazen, posjeta izletišta, kao i zajednička večera na Kuli.

Projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji od 2012. godine uz podršku Vlade Srpske.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare