У Источном Старом Граду крв дао 21 добровољни давалац

0

ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД – Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организовало је данас у сарадњи са амбулантом породичне медицине Хреша акцију давања крви у Источном Старом Граду, а крв је дао 21 давалац.

Предсједник Удружења Госпава Пејић изјавила је Срни да је ово прва акција организована након десет година у овој локалној заједници, те да су поносни јер је међу даваоцима, њих девет данас по први пут дало крв.

„Због тога смо посебно срећни, јер је велико имати девет нових давалаца. Све крвне групе су биле заступљене и сигурно да ове количине које смо данас прикупили значајно доприносе нашим резервама унутар Службе трансфузије Касиндо и значајне су за пацијенте који се лијече у Болници `Србија`“, рекла је Пејићева, напомињући да је акција протекла у најбољем реду, без било каквих потешкоћа.

Она је захвалила домаћинима у амбуланти Хреша и Активу давалаца Источни Стари Град.

Пејићева је најавила и скупштину Удружења која ће бити одржати у наредном мјесецу, а планирана је и акција добровољног давалаштва крви на Палама чији термин ће накнадно бити утврђен.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare