U Istočnom Sarajevu registrovano 46 055 birača

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području grada Istočno Sarajevo za predstojeće lokalne izbore u BiH, koji će biti održani 7. oktobra, registrovano je ukupno 46 055 birača, potvrđeno je Srni u opštinskim izbornim komisijama. Na području opštine Pale registrovano je 19 498 birača koji će moći da glasaju na 38 redovnih biračkih mjesta.


Na 15 birališta u Istočnom Novom Sarajevu pravo da glasa ima 8 883 birača, a u opštini Istočna Ilidža 13 169 birača moći će da glasa na 20 redovnih biračkih mjesta.

U Istočnom Starom Gradu na predstojećim lokalnim izborima biračko pravo ostvarilo je 1 188 birača, koji će glasati na četiri redovna biračka mjesta, u Trnovu 1 311 na četiri glasačka mjesta, a u opštini Kalinovik 2 006 birača moći će da glasa na 13 redovnih biračkih mjesta.

Biračima u Palama na raspolaganju će biti dva mobilna tima, u Istočnom Novom Sarajevu tri, Istočnoj Ilidži četiri, Trnovu jedan, Kalinoviku dva, dok u opštini Istočni Stari Grad nema mobilnih timova.

Srni je potvrđeno da su opštinskim izbornim komisijama na području grada prošle sedmice dostavljeni glasački listići, koje će u subotu, 6. oktobra, dan prije održavanja lokalnih izbora, preuzeti predsjednici biračkih mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare