U INlingua centru obilježen ruski praznik Maslenica

0

U INlingua centru za jezike i obrazovanje na Palama obilježen je ruski praznik Maslenica kojim se simbolično ispraća zima i dočekuje proljeće i proslavlja se sedam dana prije Vaskršnjeg posta. Tema praznika su palačinci koji simbolizuju sunce, pa su se polaznici kurseva ruskog jezika potrudili da naprave palačinke za sve goste i učesnike u programu.

Maslenica je bila povod da se organizuje kulturno umjetnički program i gosti su mogli da uživaju u recitacijama Jesenjina, Puškina i drugih manje poznatih ruskih pjesnika, koje su izveli polaznici kurseva ruskog jezika u INlingua centru, studenti ruskog jezika na Filozofskom fakultetu u Palama, osnovci iz Osnovnih škola Mokro i Pale i srednjoškolci sa Pala.

Pored recitacija, program su obogatili pjevanjem i sviranjem ruskih pjesama na gitari i fruli. Program se završio filmom „Jedan rat“.

U INlingua centru kažu da će se Maslenica održavati tradicionalno svake godine u namjeri oživljavanja ruskog jezika na našim prostorima i upoznavanja sa ruskom kulturom i tradicijom.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/maslenica-inlingua-mart-2015/] width=[87] height=[87] title=[U INlingua centru obilježen ruski praznik Maslenica] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare