U Iketovu čast igralo 18 ekipa iz Foče i Istočnog Sarajeva

0

FOČA – Na Šestom memorijalnom turniru u basketu “Ilija Đurović Ike”, koji je u organizaciji Omladinskog pokreta Foča održan u fočanskoj Gradskoj dvorani, učestvovalo je 18 ekipa iz Foče i Istočnog Sarajeva, a prvo mjesto osvojila je ekipa “Rafting centar Drina-Tara”.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić istakao je da ovim turnirom čuvaju sjećanje na istaknutog fočanskog sportistu, trenera i nastavnika fizičke kulture Iliju Đurovića Iketa, čovjeka koji je živio za sport, a svoj život završio upravo na sportskom terenu.

“Ove godine smo napravili promjenu u organizacionom smislu, uključivši u organizaciju i mlade košarkaše, juniore i kadete `Sutjeske`, koji su odradili bukvalno 90 odsto posla, a mi smo bili samo logistika i pratnja. Naš cilj je da turnir živi godinama, tako da ne može da zavisi samo od par osoba”, rekao je Mandić.

On je dodao da su članovi Organizacionog odbora turnira i ove godine posjetili grob pokojnog Iketa i prislužili svijeću.

Član ekipe “Blek end vajt”, košarkaš iz Istočnog Sarajeva Nikola Ašanin redovno učestvuje na turniru u Foči.

“Odlična organizacija turnira, a i konkurencija. Mnogo je kvalitetnih ekipa, a ono što raduje je i učešće dosta mladih igrača”, rekao je Ašanin.

Posljednjeg dana turnira održana su i takmičenja za gledaoce u kojima je u šutiranju trojki pobijedio Marko Vuković, a najbolja u izvođenju slobodnih bacanja bila je Marija Fundup.

I ove godine, su članovi Omladinskog pokreta i mladi košarkaši “Sutjeske” ofarbali košarki teren Gradskog stadiona, ali je zbog kiše turnir održan u dvorani.

Ovogodišnji, šesti po redu memorijalni turnir “Ilija Đurović Ike”, trajao je od petka, 17. avgusta, do nedjelje, 19. avgusta.

Ilija Đurović Ike bio je univerzalni sportista – podjednako dobro je igrao fudbal, košarku i odbojku, a na MOSI je osvajao medalje i u plivanju.

Nakon uspješne igračke karijere u klubovima iz Foče bavio se trenerskim poslom, a generacije fočanskih đaka pamtiće ga i kao odličnog pedagoga i nastavnika fizičke kulture.

Preminuo je 2004. godine na igralištu Osnovne škole “Veselin Masleša” u mjestu Brod na Drini.

U njegovu čast, u Foči se, osim turnira u basketu, organizuju i turniri u malom fudbalu i odbojci na pijesku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments