U gimnaziji održan „Dan otvorenih vrata“

0

ZVORNIK – U Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi „Petar Kočić“ u Zvorniku danas je organizovana manifestacija „Dan otvorenih vrata“, koja će svršenim osnovcima pomoći u što boljem izboru budućih zanimanja.

Tokom ove manifestacije učenici koji završavaju osnovnu školu imali su priliku da posjete Gimnaziju i srednju stručnu školu i upoznaju se o opremljenosti te škole, kao i zanimanjima koja nudi.

Direktor Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“ Biljana Pisić pojasnila je da „Dan otvorenih vrata“ zapravo predstavlja dan profesionalne informisanosti učenika završnih odjeljenja osnovnih škola sa područja opština Zvornik, Osmaci i Mali Zvornik.

Podsjećajući da je ovo druga godina održavanja ovakvog događaja koji će svršenim osnovcima pomoći u što boljem izboru budućih zanimanja, Pisićeva je novinarima u Zvorniku rekla da se Gimnazija i srednja stručna škola „Petar Kočić“ trudi da sa profesorima obezbijedi najbolje uslove za rad.

„U te svrhe smo i ove godine nabavili novi namještaj za dvije učionice, a dobili smo i informatičku opremu za rad Savjeta učenika i sekcija, vrijednu 2.000 KM“, navela je Pisićeva.

Ona je dodala da je ovu manifestaciju podržala organizacija „Nansen dijalog centar“ iz Sarajeva.

Učenicima koji ove godine završavaju deveti razred na „Danu otvorenih vrata“ prikazana je video-prezentacija škole i zanimanja, opremljenost učionica, knjižni fond biblioteke, nova fiskulturna sala, a predočeni su im i uspjesi učenika ove škole u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare