U februaru smanjen broj krivičnih djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u februaru su registrovana 53 krivična djela, što je za 23 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a podneseno je 45 izvještaja protiv 51 lica, od čega su 22 povratnika i jedan maloljetnik.


Načelnik CJB Istočno Sarajevo Srpko Kosorić rekao je na konferenciji za novinare na Palama da su pojačan i kontinuiran rad policije po svim segmentima, te brojne preventivne aktivnosti u prethodnom periodu, rezultirali izuzetno dobrim rezultatima i visokim stepenom rasvijetljenosti krivičnih djela koja za izvještajni period iznosi 94,5 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 87,5 odsto.

Kosorić je rekao da je u oblasti opšteg kriminaliteta registrovano 41 krivično djelo, što je za 29 odsto manje odnosu na uporedni period, dok je registrovano 21 krivično djelo protiv imovine, što je za 38 odsto manje u odnosu na uporedni period.

On je dodao da je u oblasti privrednog kriminaliteta obrađeno pet krivičnih djela i podnesena tri izvještaja protiv pet lica.

„Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 286.677 KM, dok je utvrđeni iznos protivpravno stečene imovinske koristi 176.437 KM“, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, u toku februara na području Centra evidentirana su 23 narušavanja javnog reda i mira što je za 42,5 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Kosorić je istakao da se u izvještajnom periodu dogodila 81 saobraćajna nezgoda, ili 11 odsto manje u odnosu na februar prethodne godine. Registrovana je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem.

On je dodao da je u februaru registrovano 3.413 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 41 odsto više u odnosu na uporedni period.

Iz saobraćaja je isključen 251 vozač uglavnom zbog vožnje pod uticajem alkohola 185, te 120 vozila.

„U okviru preventivnih aktivnosti policijski službenici su sprovodili pojačane mjere kontrole saobraćaja putem zavedenih akcija koje će, u cilju podizanja bezbjedosti saobraćaja na veći nivo, biti nastavljene i u narednom periodu“, naveo je Kosorić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare