U dvorištu OŠ „Pale“ postavljeni reflektori i novi koševi

0

Na sportskom terenu u dvorištu Osnovne škole „Pale“ proteklih dana se radilo na postavljanju novih koševa i rasvjete.

Paljanski preduzetnici, firma Perić Enterijeri i hotel Jet Set su zajedno sa opštinom i OŠ „Pale“ realizovali ovaj projekat.

Osnovna škola Pale je otvorila svoja vrata za sve koji vole basket i košarku.

„Osnovna škola „Pale“ terene koristi za nastavne i vannastavne aktivnost. Nažalost koševi su uništeni u proteklom periodu i mi smo zajedno sa opštinom Pale odlučili da osposobimo košarkaško igralište i da našoj djeci omogućimo korišćenje.

Tereni se mogu koristiti nakon 17.00 časova, kada se završi nastava u OŠ Pale. Ja bih apelovao na sve da se ovdje mladi okupljaju samo radi sporta i mi ako primjetimo bilo kakvu drugu aktivnost mi ćemo obavijestiti nadležne“, izjavio je direktor OŠ „Pale“ Željko Forcan.

„Igrališta su potreba najmlađeg dijela stanovništva Pala i realizacija ovog projekta je primjer dobre saradnje opštine Pale, OŠ „Pale“ i privrednika naše opštine. Mi ćemo i u narednom periodu realizovati ovakve projekte, pogotovo u dijelovima gdje imamo nedostatak sportskih terena. U proteklom periodu opština Pale je izgradila terene u naseljima Obilićevo i Repca, više puta rekonstruisala terene u naseljima Stara Stanica i Podgrab i dalje mislimo da to nije dovoljno i da svake godine treba ulagati i to su bez sumnje opravdana ulaganja“, izjavio je zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković.

„Prepoznali smo da djeca nemaju dovoljno igrališta. Tužno je bilo gledati kada su ove table bile uništene i mi smo osjetili da je trenutak da pomognemo, da djeca mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme“, izjavio je vlasnik hotela Jet Set Dejan Golijanin.

Teren su protekle večeri isprobali mladi košarkaši KK „Tri poena“ i njihovi utisci su pozitivni. Dječiji zahtjevi nisu veliki. Bitno je da je društvo na okupu i da se igra basket.

Košarkaški tereni su pored ovog u dvorištu OŠ „Pale“ stacionirani i u naseljima Repca, Obilićevo, Koran i Stanica Pale, kao i u mjesnim zajednicama Podgrab i Mokro. Tu je i nekoliko privatnih i improvizovanih košarkaških terena, gdje se okupljaju ljubitelji srpskog nacionalnog sporta.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/kosarkaski-teren-os-pale-06-06-2014/] width=[54] height=[54] title=[Košarkaški teren OŠ Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare