U dvije srednje škole uloženo oko 120.000 KM

0

ZVORNIK – U Srednjoškolski centar /SŠC/ „Petar Kočić“ i Tehnički školski centar /TŠC/ iz Zvornika u toku ljetnjeg raspusta uloženo je više od 120.000 KM kako bi još spremnije dočekali početak nove školske godine.

Direktor TŠC Goran Grujić rekao je novinarima da je najveća investicija bila zamjena preostale stolarije i dijela fasade, kako bi objekat bio energetski efikasan.

„Zahvaljujući tom projektu sada je kompletirana nova stolarija na objektu škole, dok su termoizolacija i fasada urađene na istočnoj i južnoj strani zgrade“, naveo je Grujić.

Ističući da je ukupna vrijednost ovih radova iznosila 70.000 KM, Grujić je podsjetio da je Gradska uprava Zvornik uložila polovinu ovih sredstava, a UNDP drugu polovinu putem projekta „Zeleni ekonomski razvoj“.

On je dodao da je iz sredstava Gradske uprave Zvornik u vrijednosti od 20.000 KM urađena rekonstrukcija kotlovnice, radijatora, ventila na sistemu grijanja, zamjeni cjevovoda između kotlovnice i škole, kao i drugi neophodni radovi, te naglasio da je tokom ljeta u ovu srednjoškolsku ustanovu ukupno uloženo oko 100.000 KM.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić podsjetila je da je tokom ljeta urađena potpuna rekonstrukcija jedne učionice, nabavljen namještaj, projektori, potrebna nastavna sredstva, te izvedeni molerski i tapetarski radovi, dodavši da je vrijednost ovih radova oko 20.000 KM.

„Pred početak svake nove školske godine nastojimo da poboljšamo uslove rada i učenika i profesora“, istakla je Pisićeva.

Ona je dodala da su obavljeni i molerski radovi na učionicama i fiskulturnoj sali, izbrušeni parketi i nabavljen dio namještaja i opreme.

„Zahvaljujući organizaciji `Vorld vižn` obezbijedili smo dio sredstava i uradili rampu u bočnom ulazu u školu kako bismo spremno dočekali učenike koji imaju poteškoća u razvoju“, rekla je Pisićeva.

Ona je naglasila da se ovi radovi, osim stvaranja što boljih uslova za odvijanje nastave, intenziviraju kako bi kompletna škola bila renovirana i potpuno sređena do 2020. godine, kada će ova srednjoškolska ustanova obilježiti vijek postojanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare