U Doboju sutra sjednica rektorskog kolegijuma

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Saobraćajnom fakultetu u Doboju sutra će biti održana sjednica rektorskog kolegijuma Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je Srni prorektor na ovom univerzitetu Stevan Trbojević.

Trbojević, koji je i šef Koordinacionog tima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da ova sjednica predstavlja vid podrške Saobraćajnom fakultetu u Doboju, organizacionoj jedinici ovog univerziteta, koja je najteže pogođena katastrofalnim poplavama u Republici Srpskoj.

„Mi ćemo sutra putovati u Doboj sa našim studentima, koji organizuju radnu akciju čišćenja tog grada i opštine Šamac. Bićemo u Doboju da bismo pružili podršku studentima i da bismo obišli zgradu Saobraćajnog fakulteta, koja je, prema najnovijim procjenama, pretrpjela štetu od 1,8 miliona KM“, naveo je Trbojević.

On je dodao da će rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na čelu sa rektorom Mitrom Novakovićem, na Saobraćajni fakultet u Doboju sutra dovesti i kamion namještaja potreban da bi se u toj visokoobrazovnoj ustanovi što prije stvorili uslovi za izvođenje nastave.

„Naši studenti očistili su zgradu fakulteta i obavili potrebnu dezinfekciju zgrade. Očekujemo da ćemo na Saobraćajnom fakultetu vrlo brzo, najdalje za nekoliko sedmica, stvoriti uslove za izvođenje nastave i održavanje ispita“, rekao je Trbojević.

On je dodao da Koordinacioni tim Univerziteta u Istočnom Sarajevu za vanredne situacije, koji od početka ove sedmice funkcioniše umjesto ranije formiranog Kriznog štaba Univerziteta, preduzima radnje s ciljem saniranja štete i na ostalim fakultetima ovog univerziteta pogođenim poplavama.

„Zajedno sa studentima i dalje smo uključeni u sve humanitarne i druge akcije koje se preduzimaju s ciljem pomoći stanovništvu na područjima Republike Srpske ugroženim poplavama“, zaključio je Trbojević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare