U četvrtak prezentacija „Bibliobusa“

0

 

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske će u četvrtak, 4. aprila, održati prezentaciju putujuće biblioteke – „Bibliobusa“, kako bi čitaocima približili knjigu, te promovisali kulturu čitanja i kulturu uopšte.

Na prezentaciji, koja je dio projekta „Zašto je kultura /meni/ važna“, učestvovaće učenici osnovnih škola iz Istočnog Sarajeva, najavljeno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pokrenula je novi bibliotečki servis – „Bibliobus“, a njegova osnovna funkcija jeste decentralizacija bibliotečkih usluga, te približavanje knjiga čitaocima i promovisanje kulture čitanja i kulture uopšte.

„Bibliobus“ bi, u okviru projekta „Zašto je kultura /meni/ važna“, mogao da ima zapaženu ulogu kao putujuća biblioteka, mjesto za razvoj kreativnosti, kao i za pokretanje aktivnosti koje se odnose na afirmaciju učenika koji imaju izražene afinitete za umjetnost.

Partneri u realizaciji ovog programa su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Akademija umjetnosti Srpske, uz medijsku podršku Radio-televizije Republike Srpske.

Prezentacija će biti održana u parku „Gavrilo Princip“ u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare