U četvrtak izložba „Kultura sjećanja – Ko ne pamti iznova preživljava“

0

Izložba „Kultura sjećanja – Ko ne pamti iznova preživljava“ biće otvorena u Srednjoškolskom centru na Palama u četvrtak, 2. decembra u okviru saradnje sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na otvaranju će govoriti dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Draga Mastilović i docent Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ova izložba, autora Suzane Novčić, Silvije Krejaković i Mirjane Savić, prvi je zajednički projekat Filozofskog fakulteta i Javne ustanove Srednjoškolski centar „Pale“ u okviru saradnje na njegovanju kulture pamćenja.

„Pamćenje, a ne zlopamćenje – istina protiv laži, znanje protiv falsifikovanja istorije, dokument kao argument jeste osnova ove izuzetno važne saradnje“, saopšteno je iz Srednjoškolskog centra.

U saopštenju je navedeno da su se predstavnici škole i Mastilović dogovorili o zajedničkim aktivnostima, duboko svjesni značaja razvijanja i njegovanja kulture pamćenja zasnovane na istini i želji da se zločini poput onoga nad srpskim narodom nikome, nikada i nigdje ne ponove.

Otvaranje izložbe, koja će trajati deset dana, zakazano je sa početkom u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare