U četvrtak humanitarna utakmica za Miloša Božovića

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu će u četvrtak, 17. marta, biti odigrana humanitarna utakmica “Humane zvijezde” i “Veterana Slavije”, a sav prihod, koji je na dobrovoljnoj bazi, biće doniran za liječenje mladog sportiste Miloša Božovića iz ovog grada koji je u komi od avgusta 2014. godine, kada je doživio tešku povredu glave.
Devetnaestogodišnji Miloš, koji je bio golman Fudbalskog kluba “Slavija”, povredu glave doživio je u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca, i, nažalost, i dalje je u komi uprkos naporima ljekara, višemjesečnom liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i velikom broju operacija.

Nada za njegovo uspješno liječenje je boravak u najprestižnijoj njemačkoj i svjetskoj klinici “Šmajder” u gradu Alensbahu kod Štutgarta, gdje troškovi liječenja za tri mjeseca iznose 131.040 evra, a troškovi transporta medicinskim helikopterom 17.400 evra.

Utakmica se održava na inicijativu sportskih novinara iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te brojnih sportskih klubova i pojedinaca, a počeće u 19.00 časova u Sportskoj dvorani “Slavija”.

Organizator poziva sve ljubitelje malog fudbala i ljude dobre volje da daju doprinos u akciji prikupljanja novca za liječenje Miloša Božovića.

Dolazak su potvrdili Elvir Bolić, Mirza Varešanović, Zoran Samardžija Nermin Šabić, Edin Čurić, Refik Šabanadžović, Slaviša Vukičević, Zijo Švrakić, Semjon Milošević, Vedin Musić, Muhamed Konjić, Almir Turković, Zoran Šumar, Adnan Gušo, Vlatko Glavaš, Mirso Ibrić, Dragan Škrba… Očekuje se dolazak još nekih fudbalskih velikana i nekadašnjih reprezentativaca Srbije i BiH.

Porodici Božović može se pomoći i uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra 5, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments