U četvrtak donacija zaštitne opreme Domu zdravlja Pale

0

Američka Ambasada u BiH uručiće u četvrtak, 10. decembra, vrijednu donaciju zaštitne opreme Domu zdravlja Pale potrebnu u borbi protiv pandemije virusa korona, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Šarac.

Šarac je naveo da su zamjenik američkog ambasadora i komandant NATO štaba izrazili želju da doniraju zaštitnu opremu, kao i sve potrebno za sadašnje probleme.

„Riječ je o sadržajnoj pošiljci koja obuhvata zaštitnu opremu, rukavice, maske, vizire, zaštitna odjela, natikače, ogrtače, kape i sve što sljeduje kovid odjeljenje. Zahvalni smo američkoj Ambasadi u BiH, predsjedniku i vladi što su bili širokog srca i našli pravi trenutak kada nam je potrebna pomoć“, istakao je Šarac.

Prema njegovim riječima, trenutno je na području Pala aktivno 27 slučajeva, danas nije bilo novih slučajeva zaraze, dok će sutra imati veći broj oporavljenih lica.

„To su sve dobri pokazatelji, ali ipak nije razlog da se opustimo jer i dalje treba sprovoditi preventivne mjere i voditi računa da svi budemo na istom zadatku i smirimo situaciju“, poručio je Šarac.

Donacija zaštitne opreme biće uručena u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare