U centru Pala uskoro Olimpijski park

0

Zvaničnici Pala i predstavnici JKP „Komunalno“ ozvaničili su u utorak početak dodatnog uređenja centralnog gradskog šetališta Promenada i parka u neposrednoj blizini, koji bi uskoro trebalo da dobije obilježja koja će biti i u skladu s namjerom da se i zvanično nazove Olimpijski park.

Kako je Fokusu potvrdio predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo i načelnik Pala Slobodan Savić, planirano je da u središtu parka bude postavljena namjenski izrađena olimpijska pahuljica, koja će simbolično podsjećati građane i turiste, koji u sve većem broju posjećuju grad podno Jahorine i Romanije, da su Pale olimpijski grad.

– Na području opštine Pale održavala su se pojedina takmičenja tokom ZOI 1984. godine, a naše mjesto već godinama unazad redovno daje olimpijce u zimskim sportovima, što je nešto čime se ponosimo – rekao je Savić, podsjećajući da su i na otvaranju posljednje Zimske olimpijade u kanadskom Vankuveru zastave BiH i Srbije nosile upravo dvije Paljanke, Žana Novaković i Jelena Lolović.

Inače, ukupna vrijednost juče započetih radova iznosi oko 40 000 KM, a rok za završetak cjelokupnog posla jeste kraj avgusta, jer je i želja kreatora cijelog projekta da uspješno okončanje ovih radova ozvaniče u koviru obilježavanja praznika Uspenja presvete Bogorodice, koji opština Pale proslavlja kao krsnu slavu.

(Fokus / foto: Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare