U bolnici “Srbija” preminula žena srednje životne dobi

3

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu preminula je žena srednje životne dobi sa Pala koja je bila pozitivna na virus korona, saopšteno je Srni iz ove zdravstvene ustanove.

Žena je preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da je bila pozitivna na virus korona.

Iz Bolnice navode da je ova žena hospitalizovana u petak, 17. aprila, u večernjim časovima, te da je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

“Pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mere intenzivnog liječenja”, ističu iz ove zdravstvene ustanove.

U saopštenju se dodaje da je njena epidemiološka anketa bila negativna, afebrilna, bez respiratornih tegoba. Iz bolnice navode da u subotu, 18. aprila, pacijent dobija povišenu temperaturu, tako da joj je uzet bris za testiranje na virus korona.

“I pored preduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula u nedjelju, 19. aprila. Izražavamo iskreno saučešće porodici preminule”, naglašava se u saopštenju.

U Bolnici “Srbija” preduzete su sve zaštitne mjere – urađena je dezinfekcija prostorija, medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentkinjom je upućeno u kućnu izolaciju, prema preporukama epidemiološke službe će se vršiti testiranja.

“U bolnici smo detaljno razradili plan rada u kriznim situacijama i imamo dovoljno medicinskog kadra za rad na svim odjeljenjima. Odjeljenje intenzivnog liječenja, kao i ostala odjeljenja su u funkciji i svi pacijenti mogu biti hospitalizovani i adekvatno zbrinuti”, ističu iz ove zdravstvene ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

3
Postavi komentar

2 Komentara na članak
1 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
3 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
korona

Ma koja corona? Žena očigledno umrla od “svojih” hroničnih bolesti!

sporogoreci

Ispade i ako nisi umro od korone, umro si od korone. Svasta. Ne kontam.

Svila

98 % je umrlo ili od starosti ili bolesti kao sto je diabetis , srcani problemi bubrezi. De nedodje ta korona postojala je sansa da svi zive bar jos 50 godina.