U aprilu evidentirane 43 saobraćajne nezgode, brzina najčešći uzrok

0

ZVORNIK – Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u aprilu su evidentirane 43 saobraćajne nezgode, a neprilagođena brzina i dalje je najdominantniji uzrok udesa, izjavio je danas načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da je od ukupno 43 saobraćajne nezgode 11 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih jedna sa teško i 10 sa lakše povrijeđenim, dok su 32 udesa bila sa materijalnom štetom.

On je napomenuo da je broj saobraćajnih nezgoda na istom niovu kao i u aprilu prošle godine.

Prema njegovim riječima, policija je u aprilu kontrolisala 822 vozača i vozila i izdala 106 prekršajna naloga, a iz saobraćaja su isključena 103 vozača, od kojih 86 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a jedan jer je bio pozitivan na droga test.

Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da su u aprilu evidentirana 53 krivična djela, jedno manje nego u istom mjesecu lani.

Ističući da su najbrojnija krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, kojih je evidentirano 46, što je za 4,6 odsto manje u odnosu na april prošle godine, Milošević je rekao da je ukupna pričinjena materijalna šteta iznosila 56.769 KM i za 1,7 odsto je veća nego u istom periodu prošle godine.

On je dodao da je zbog ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 48 izvještaja protiv 54 lica, od kojih su 22 bili povratnici u vršenju krivičnih djela i jedno maloljetno lice.

Kada je riječ o zloupotrebi opojnih droga, Milošević je naveo da su u aprilu evidentirana četiri krivična djela zloupotrebe i nadležnim tužilaštvima podneseni su izvještaji protiv četiri lica.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da je stanje bezbjednosti na području ove uprave zadovoljavajuće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare