Turski turoperatori oduševljeni Jahorinom

0

Predstavnici 15 turoperatora iz Turske obišli su danas turističke, sportske i ugostiteljske objekte na Jahorini i izrazili uvjerenje da će olimpijska ljepotica već ove ski-sezone biti jedna od veoma interesantnih destinacija za turiste iz Turske.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je da su vodeći turski turistički radnici veoma zainteresovani da na Jahorinu dovedu turiste iz Turske koji preferiraju ski-sportove i boravak u prirodi.

„Oni su nam danas potvrdili da nas doživljavaju kao veoma interesantno tržište za turske turiste i najavili da ozbiljno namjeravaju da na Jahorinu dolaze organizovano, a ne sporadično, kao što je to slučaj bio do sada“, rekla je Spasojevićeva Srni.

Ona smatra da posebnu pogodnost za još plodniju turističku saradnju sa turskim turističkim agencijama predstavlja činjenica da zimski đački raspusti u Turskoj počinju u vrijeme kada se završavaju raspusti u Republici Srpskoj i regionu.

„To bi moglo da značajno doprinese produženju naše zimske turističke sezone, a to je i bilo u fokusu naših današnjih razgovora“, istakla je Spasojevićeva i zahvalila kompanijama „Turkiš erlajns“ i „Devim turs“, koji su organizovali ovu posjetu turoperatra iz Izmira i Ankare.

Generalni direktor turske turističke agencije „Devim turs“ Bulent Bičer poručio je da Jahorina, koju turski građani još nisu otkrili kao idealnu turističku destinaciju, zaista predstavlja dobro tržište, tim prije jer od oko 87 miliona stanovnika Turske njih oko milion svake godine odlazi negdje u svijet na ljetovanje ili zimovanje.

„Naša velika prednost zaista je to što raspusti kod nas počinju kada se kod vas završavaju. Nakon svega što smo danas vidjeli očekujemo dobru saradnju u narednoj sezoni“, zaključio je Bičer.

On je zahvalio Turističkoj organizaciji Grada Istočno Sarajevo i avio-kompaniji „Turkiš erlajns“, koji su omogućili i realizovali današnju posjetu turoperatora iz Turske olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Turistički radnici vodećih turskih agencija danas su na Jahorini obišli ski-staze i posjetili vodeće hotele i pansione, kao što su „Termag“, „Vučko“, „Bistrica“, „Lavina“, „Bord“ i „Rajska vrata“.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Turistička Organizacija Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare